Хиляди малки оръжия Сред тях има артилерийски системи, танкове, бронетранспортьори и 

...
Хиляди малки оръжия Сред тях има артилерийски системи, танкове, бронетранспортьори и 
Коментари Харесай

Какви руски оръжия залавят украинците: най-ценните находки frognews.bg

Хиляди " дребни " оръжия

 

Сред тях има артилерийски системи, танкове, бронетранспортьори и  други транспортни средства. В " задържаната " съкровищница има даже и мобилна сауна. Както и софтуерно съоръжение, което Украйна употребява във военните интервенции, да вземем за пример при електронната война и противовъздушната защита. Най-многобройни са " дребните " оръжия като картечници и гранатомети. Те са безусловно хиляди, написа.

 

Най-често оръжията се залавят по време на нахлуване. Колкото по-бързо украинската войска напредва, толкоз по-голяма е вероятността тя да откри изоставено съоръжение, което е напълно малко развалено. Това е по този начин, защото съветските бойци постоянно го изоставят - да вземем за пример поради незначителни недостатъци, разяснява Саруба.

 

Всичко зависи от положението на съответното оръжие. Ако може да се употребява, то се записва и се пуска за приложимост на бойното поле. Или пък се ремонтира преди този момент. Ако военнослужещите нямат опит в потреблението на сходно оръжие, те първо минават през образование.

 

Гаубици, муниции и стотици танкове

 

При освобождението на Изюм в Харковска област украинската 95-а въздушно-десантна бригада е съумяла да плени съветска система за залпов огън " Град ". Войник от въпросната част споделя, че първо се е наложило тя да бъде ремонтирана. В момента тя към този момент се употребява на бойното поле. В Изюм бригадата се е сдобила и с осъвременена съветска гаубица от вида 2А65 " Мста-Б " от времето на Съветския съюз. Войниците са завладели и стотици муниции за нея, откакто са прекосили река Оскол.

 

Значителна част от хванатите оръжия са съветски танкове. В момента са разполагаем над 300 от тях - задоволително за снабдяването на 10 танкови батальона, показва Олександър Саруба. 92-ра механизирана бригада е съумяла да отнеме и няколко танка Т-72 при атака край Купянск, също Харковска област.

 

Сред тях са били и най-новите модели от вида Т-72 В3М, които са били осъвременени през 2014 година и 2015 година, споделя танкист на бригадата с прякор " Чикаго ": " В съпоставяне с нашите Т-64, с които към момента водиме война, техните танкове са по-подвижни и по-бързи. Т-72 е доста по-добър във връзка с характерностите си, по-маневрен е и има по-силна ризница. "

В борба украинските военни употребяват всички танкове, с които разполагат - и лични, и пленени, изяснява той. " Т-64 бучи толкоз мощно, че можеш да го чуеш на 3-4 км., а Т-72 е по-тих. Така можеш да се приближиш до врага, който няма да те забележи чак до първия изстрел ", споделя " Чикаго ".

 

В търсене на последните технологии

 

Но годните за приложимост пленени съветски оръжия не са единствените скъпи военни титли. Унищожената военна техника, остатъците от ракети и бойни дронове също са скъпи. Както и управленията за тяхната приложимост. Накратко - всичко, което дава опция оръжията на съперника да бъдат изследвани, след което познанието да се употребява за основаването на тактики, способи за нахлуване и ограничения за противопоставяне.

 

Руската разследваща система " Стрелец " е измежду забавните " задържани " находки. Това е компютърно система, обвързвана с далекомер, предавател и цифрова система за изпращане на информация.

 

" Стрелец " може да бъде употребена непосредствено на бойното поле за разузнаване на задачата и предаване на данни в действително време към други оръжейни системи. Руски разработчици настояват, че благодарение на въпросния компютър могат да се локализират към 40% от задачите в съответното обграждане, изяснява Олександър Саруба.

 

Интересни неща могат да се намерят освен в електронните устройства, само че и вътре в самите бронирани машини. Тъй като преди 2014 година Москва си е сътрудничила с доста страни за модернизацията на своето оръжие, в този момент съветските танкове и бронетранспортьори разполагат с най-новата и съвременна електроника, създадена в други страни, показва Саруба.

 

В съветските ракети също постоянно се срещат задгранични съставни елементи и най-много микроелектроника, оптика и електрически мотори, продължава украинският боен. Той дава образец с ракетата KH-101, която най-често се употребява против Украйна. В нея " има към 53 съставния елемент като микрочипове и други елементи, създадени в чужбина. Това важи за цялата гама крилати и балистични ракети. Компоненти, създадени в чужбина, в действителност се съдържат във всички противников артилерийски системи, средства за електронна битка и за противовъздушна защита ", акцентира Саруба.

 

Документация за спомагателни наказания?

 

Украинският Център за проучване на хванатите оръжия е открил, че Москва приспособява ситуативно производството си по отношение на съставените елементи, които има или получава. Независимо дали става въпрос за пералня или за ракета. Така да вземем за пример в разследващите дронове " Орлан-10 " са вградени елементарни камери, които в действителност са били предопределени за домашно видеонаблюдение.

 

" Тъй като светът е глобализиран, детайлите са стандартизирани. Производителите на тези електронни съставни елементи са взаимозаменяеми ", изяснява Саруба. Центърът за проучване на хванатите оръжия, за който той работи, неведнъж е откривал съставни елементи с задграничен генезис в съветските оръжия. Всичко това се документира. Според Центъра това съставляват доказателства, на които могат да се основават идващите наказания.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР